Tekintse meg termékeinket
Partnereink
Címkék

BAS-311G

 

BAS-311G Direkt meghajtású, programozható, elektronikus, karos varróautomata, 130mmx100mm varratmezővel BAS-326G Direkt meghajtású, programozható, elektronikus, karos varróautomata, 220mmx100mm varratmezővel BAS-326G-PS Direkt meghajtású, programozható, elektronikus, karos varróautomata, 220mmx100mm varratmezővel, tökéletes öltést biztosító hurokfogóval. Ipari varrógép, gyorsvarrógép.

Letölthető termékkatalógus

 

Ipari varrógép, gyorsvarrógép.

Előnyei

 • Adathű, szép varratok
 • Kiemelten magas varrási sebesség
 • Gazdaságos üzemeltetés alacsony energiafelhasználással
 • Talp emelés mértéke egyszerűen beállítható a kezelőpanelről
 • Egyszerűen használható programozó PD-3000 (választható)

                                                                                                

 A világ legkiválóbb varrási sebességét érte el, gyönyörű varratokat hoz létre még magas sebesség mellet is. Széles felhasználási területen biztosít kiváló varratminőséget miközben energiát takarít meg.

 

Kiváló minőségű varrott termékek létrehozása szép öltésekkel

Tökéletes öltések, melyek teljes mértékben igazodnak a programhoz még nagy sebességű varrás mellett is.

A szervo-vezérelt, merev anyagtovábbítási rendszernek köszönhetően, precíz mintavarrás lehetséges.  Az anyagtovábbításnál a felsodrás, ami az elektronikus gépeknél specifikus hiba lehet, itt nem fordul elő még nagy sebesség vagy nehéz anyag kezelése esetén sem.

Alacsony szálfeszességű varrás esetén is egyenletes marad a szálfeszesség

A szervo-vezérelt, merev anyagtovábbítási rendszer és az optimális időzítésű és beállítású tűrúd-szálfelvétel mechanizmus lehetővé teszi a stabil, egyenletes szálhúzást alacsony szálfeszességű varrás esetén. Így kiszélesedett a kiegyensúlyozott szálfeszességek választéka.

 

Talp-kontrol mechanizmus mindig biztosítja a szálfeszesség egyenletességét

Amennyiben az anyagvastagság megváltozik, a lépegető nyomótalp magassága beáll egy bizonyos mértékre, miközben biztosítja az állandó talpmozgást. Ez megakadályozza a talpat, hogy túlságosan megemelkedjen vagy túlzottan nagy nyomást fejtsen ki, mégis elérhető az egyenletes szálfeszesség.

A lépegető talp magasságának beállítása nem igényel külön eszközt, egyszerűen a kezelő panelen betáplált számadat bevitelével vagy program segítségével megtehetjük ezt. Továbbá felhasználói programokat használhatunk a lépegető talp magasságának kívánt beállítására külön-külön minden varró programban.

 

Az öltéshossz beállítás 0,05 mm pontosságot tesz lehetővé

Mivel 0,05 mm az anyagtovábbítás mértéke pulzusonként, dőlt vonalak és görbék pontosan varrhatók szép befejezéssel. Egyszerű egypontos hímzésmotívum is könnyen megvarrható, valamint nehéz anyagon is lehetővé válik a hímzés, amit egy általános hímzőgéppel például nem könnyű kivitelezni.

 

2700 öltés/perc maximális varrási sebességgel megnőtt a termelékenység

A Brother különleges, direkt meghajtású motorjának átalakítása lehetővé teszi a gyors kezdést és befejezést. Így a gépidő megközelítőleg 19%-kal lerövidül az előző modellhez képest, ezáltal megnő a termelékenység.

* Amennyiben 2700 öltés/perc varrási sebességgel dolgozunk, az öltéshosszt állítsuk 4 mm-re vagy annál kisebbre.

 

Gazdaságos üzemeltetés, alacsony energiafelhasználás

A direkt meghajtásos rendszer nagyban lecsökkenti az érőátvitel okozta energiaveszteséget. Továbbá a rendszerbe beszerelt kompakt motor szintén energia-hatékony. Ezek az újítások az előző modellekhez képest kb. 50%-os energia-megtakarítást eredményeznek. A világpiacon ez a legenergiatakarékosabb, programozható, elektronikus varróautomata.

 

Környezetbarát

Az iparág legnagyobb

 Energia megtakarítása a direkt meghajtásos rendszerrel. Ólommentes forrasztás használata az összes PC alaplapon.

A hurokfogó élettartamának jelentős megnövelése.

 

 A Brother megalkotta a saját eredeti „Brother Green Label” zöld cimkéjét azon termékei számára, melyek megfelelnek az ISO 14021 és JIS Q14021 szabványoknak. A BAS-311G és 326G mint körnezetbarát varrógép a „Brother Green Label” előírásai szerint kapta energiatakarékossági bizonyítványát. A gép megfelel az RoHS Direktívának*.  A korlátozott vegyi anyagok használata, mint amilyen az ólom, kadmium és a hat vegyérétékű króm, teljes mértékben a szabályozás értékein belül van. A Brother minden termékét az RoHS Dierktívához igazodva bizosította az összes piac számára (a szerszámgépek kivételével).

* Az RoHS Direktíva (elektromos és elektronikus berendezéseknél alkalmazott bizonyos veszélyes anyagok szabályozása) hatálybalépése EU-ban: 2006 júius.

 

 

Könnyen kezelhető programozó eszköz, nagyméretű, színes LCD kijelzővel (választható)

Könnyű programozás

 • A programokat könnyedén el lehet készíteni hasonlóan az előző modellek programozó eszközénél alkalmazott módon.
 • A minta formája a program elkészítése közben is ellenőrizhető.
 • Megjegyzéseket is lehet fűzni a programhoz. Valamint vízszintes és hosszirányú méreteket kijelzi, így a hasonló mintákat használó programok beazonosíthatóak.

 

A varrási adatokat a programozóval is lehet kezelni

A varrási adat kezelés könnyű, mivel a varrási képet a programozó készülék kijelzi és az adatok könnyen másolhatóak és átvihetőek.

 

Terjedelmes méretű adatok tárolására alkalmas nagy kapacitású memória

Nagy kapacitású memória (*512 program, 500 000 öltés) került beépítésre a varrógépbe, hogy nagy mennyiségű adat  tárolását is lehetővé tegye. Nincs szükség a program újraolvasására minden változtatás után. Egy CF (compact flash) kártya tárolja az adatokat. A nagy olvasási és írási sebesség megengedi egyszerre több adat másolását és áthelyezését más varrógépekbe vagy számítógépbe adatkezelés céljából.

*A tárolható minták száma függ az egyes programok öltésszámától.

 

Varrási minták megváltoztatása egyszerű

A talp könnyen és pontosan cserélhető

Egyszerűen a két tartó csavar meglazításával a talp könnyen leszerelhető. Ugyanilyen pontosan beilleszthető az illesztő csapocskák segítségével.

Anyagtovábbító tálca pontosan kicserélhető

Az anyagtovábbító tálca cseréjénél az öltési adatok könnyen és precízen igazíthatók az anyagtovábbítóhoz, ha a tűtálca referencia vájatait az anyagtovábbítóhoz igazítjuk.

 

Talp emelés mértéke beállítható a kezelő panelen (BAS-311G motorvezérelt talp spec.)

Mivel a talp működését pulzáló motor vezéreli, a talp emelés mértéke beállítható egyszerűen a számadat beütésével a kezelő panelen egyéb eszköz igénye nélkül. Továbbá a felhasználói programokat használhatjuk a talpemelés kívánt mértékének beállítására célzottan külön-külön az egyes programokban. Így nem szükséges a mértéket minden programváltáskor újra beállítani.

 

3 típusú talp leeresztő művelet (BAS-311G motorvezérelt talp spec.)

Három mintából kiválasztható a kívánt talp leeresztő művelet a memóriában tárolt kapcsoló állás beállításával.

Kétlépcsős leeresztés* (gyári beállítás):

A talpat leereszti a legmagasabb helyzetből egy középső pozícióba és ezután tovább a legalsó helyzetbe. Gyors és pontos anyagelhelyezés kivitelezhető egy optimális talp magasság mellett. A teljes ciklusidő lerövidíthető.

Egylépcsős leeresztés:

A talpat a legmagasabb helyzetből közvetlenül a legalsó helyzetbe ereszti le. Ez a gyors kezelés alkalmas olyan helyzetekben, amikor az anyag elhelyezése nem fontos, minthogy már előzőleg a továbbító tálcával ez megtörtént.

Analóg leeresztés:

A talpat a nyomó pedál segítségével annak nyomásával arányosan ereszti le, lépcsők nélkül. Tovább eresztése az anyag finom beigazításával lehetséges.

 

Egyszerű beállítás

Csiga elhelyezése elérhető helyen

A csiga kényelmesen elérhető helyzetben, a gépkar oldalán van elhelyezve. A tűleeresztés és hurokfogó időzítés könnyen ellenőrizhető.

 

Meghajtó szakasz könnyedén állítható

A meghajtó fázis beállítható oldalról, a gép megdöntése nélkül. Ezzel időt spórolhatunk meg a beállításnál így javítva a termelésen az varrandó anyag kicserélése alkalmával.

 

Választható kiegészítő

 • Tűhűtő * – SA5559101
 • Szálterelő * –  SA5575101
 • Belső leszorító – (100 x 60) SA7189101
 • Szálszakadás detektor  – SA5193101
 • Hármas lábkacsoló – SA6495101
 • Varrási adatokat programozó szoftver – PS-300B

* Ez az eszköz mágnesszelep készletet igényel

 

Elértük a tökéletes öltésterületet, amely több, mint 90%-ban fedi a varrásirányt, miközben tökéletes minőségű öltéseket valósít meg. Az alapanyagtól függetlenül stabilabb öltések hozhatóak létre, a díszöltések ugyanúgy megmaradnak a választékban.

 

 

 

Kiváló,  minőségi öltések megvalósítása

Speciális hurokfogót fejlesztettük ki újonnan a tökéletes öltésekhez, ez biztosítja a tökéletesen egyenletes szálfeszességet. Egyen öltések és stabil szálfeszesség érhető el, az eddigi kirántott öltések nélkül, még ha a varrás irányát vagy az anyagot megváltoztatjuk is.

 

Széles választékú tökéletes öltésterület

Tökéletes öltésterületet értünk el négyszögletű minta öltésnél, minthogy a BAS-326G a Tökéletes Öltéssel lefedi a területet majdnem minden irányban. Széles választékú tökéletes öltésterület, amely hozzájárul a termékminőség javításához és az alkalmazási terület megnövekedéséhez. (A különleges hurokfogóval még bőrt is képes varrni, amire a hagyományos gép kirántott öltéssel reagált eddig.)

 

BAS-311G-0 █ █        BAS-326G-0 █ █- (█  01A-PS csak nehéz anyagokhoz)

 

Felhasználás

 

Talp

 

Felhasználás

 

Talp

 

Hurokfogó

1

Nehéz anyagokhoz (#20 vagy hasonló szálhoz

 

S

Motor vezérelt talp

 

1

Nehéz anyagokhoz (#20 vagy hasonló szálhoz

 

A

Pneumatikus talp

 

PS

Speciális

hurokfogó

2

Középnehéz anyagokhoz (#50 vagy hasonló szálhoz

 

A

Pneumatikus talp

 

2

Középnehéz anyagokhoz (#50 vagy hasonló szálhoz

 

 

 

 

 

 

3

Biztonsági övekhez (#4 vag hasonló szálhoz

 

 

 

 

3

Biztonsági övekhez (#4 vag hasonló szálhoz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BAS-311G

BAS-326G

BAS-326G-PS *1

Varrógép

Huroköltéses mintavarró takker

Öltés forma

Egytűs huroköltés

Max. varrási sebesség

2700 öltés/perc *2

Varrásterület (X_Y)

Max. 130 x 100 mm

Max. 220 x 100mm

Anyagtovábbítás

Léptetéses továbbítás (léptető motor meghajtás)

Öltés hossza

0,05 – 12,7mm

Max. öltésszám

mintánként 20000 öltés

Talp emelés/leeresztés

Léptető motor/ Pneumatikus meghajtás

Léptető motor

Talp emelés mértéke

-0œS: max. 25 mm

-0œ: max. 30 mm

Max. 30 mm

2 lépéses talp

-0œ: talp egység

-0œ: különálló talp

Különálló talp

Léptető nyomótalp magassága

22mm

19,5mm

Léptetés üteme

2 - 4,5mm, 4,5 - 10mm vagy 0 (gyári beállítás: 3mm)

Hurokfogó

Kétszeres kapacitású váltó hurokfogó (standard hurokfogó: választható)

Kétszeres kapacitású hurokfogó

Szálterelő

Standard felszereltség

Szálvágó

Standard felszereltség

Adattárolás

Flash memória kártya (plusz varratminták hozzáadhatóak CF-kártya használatával)

Motor

AC szervo motor 550W

Súly

Gépfej: kb. 88kg(BAS-311G/326G), kb. 90kg(BAS-326G-PS), kezelő panel: kb. 0,6kg, vezérlő egység: 14,2-16,2kg (célállomás függő)

Áramfelvétel

Egyfázisú 100V/220V, háromfázisú 200V/220V/380V/400V  400VA

Levegő nyomás/ fogyasztás

0,5 Mpa   1,8l/perc

*A szálhossz számolása csak hozzávetőleges adat. Kérjük további részletekért keresse fel az Ön helyi   Brother értékesítőjét!

*1 BAS-326G-PS kizárólag nehéz alapanyagokhoz javasolt.

*2 2700 öltés/perces varrási sebesség mellett az öltéshosszt állítsa 4 mm-re vagy annál kisebbre.


Copyright © 2019: Brother Miklós Kft
Készítő: grafibit kft