Tekintse meg termékeinket
Partnereink
Címkék

FÓLIA

Vízben oldható fóliák

AVALON

Léteznek anyagok és anyagminőségek, mint a kötöttáru vagy a frottír törülköző, melyeket nem egyszerű hímezni. A kötöttáru nagyon nyúlik, éppen ezért igényli a hímzésnél a rögzítést. A nagyon durva hurkolású kötöttáru és a frottír törülköző esetén az öltések hajlamosak belesüllyedni az alapanyagba. A hímzett öltések elvesznek a hurkok között, ami nagy mértékben ront a hímzés minőségén, ami a vevő számára hibának tűnik.

Van egy mód azt a kellemetlenséget kiküszöbölni. Az AVALON a MADEIRÁTÓL az a vízben oldódó fólia, melyet az alapanyagra kell ráerősíteni. Mivel a hímzés és az alapanyag között helyezkedik el, leszorítja a bolyhos, bársonyos anyagok hurkait, kötött termékek esetében az anyagvastagságot. Ennek eredményeképpen szinte hozzáadott aláöltések nélkül lehet megoldani a hímzést.

 

Hogyan távolítsuk el az AVALON filmet:

Az AVALON egy vízben oldódó film, amely eltűnik az első mosás alkalmával.

 • Először tépjük le a hímzés körül fölösleges, kilógó AVALON részeket.
 • Amennyiben nem szándékozunk rövid időn belül kimosni a terméket, egy nedves ruhával fedjük be a hímzést, majd röviden vasaljuk meg, míg megszárad. Az AVALON beszívódik és eltűnik a ruhába.
 • Ha nem sikerült maradéktalanul eltávolítani ilyen módon az összes fölösleges részt, ismételjük meg az eljárást.
 • Az összes maradvány eltűnik az első mosás alkalmával.

Bármely eljárást is választjuk az AVALON eltávolítására, nagyon fontos, hogy hagyjuk teljesen megszáradni az egyes darabokat, mielőtt egymásra helyezük őket tárolás céljából.

 

 1. Kép: Tipikus probléma kötöttáru és frottír törülköző esetén az egyenetlen szélek, elmosódott részletek.
 2. Kép: MADEIRA AVALON – egyberögzítve az alapanyaggal – tökéletes minőséget garantál.
 3. Kép: minőségben nincs kompromisszum – Hímzés AVALONNAL: tiszta szélek, pontos részletek.

 

AVALON (20 mikron)

Tekercs 100 m x 20 cm, Art. No. 035AVA20

Tekercs 100 m x 50 cm, Art. No. 035AVA50

Tekercs 100 m x 100 cm, Art. No. 035AVA

AVALON STRONG (35 mikron)

Tekercs 100 m x 20 cm, Art. No. 035AVS21

Tekercs 100 m x 50 cm, Art. No. 035AVS51

Tekercs 100 m x 100 cm, Art. No. 035AVS11

 

Tárolás:

Az optimális feltételek kialakítása érdekében, tároljuk vízhatlan csomagolásban, szélsőséges hőhatástól, páraingadozástól és napfénytől távol tartva. A megkezdett tekercseket megóvjuk a kiszáradástól, ha műanyag csomagolásban lezárva tároljuk.

 

…és minden simán megy

 

AVALON Plus

Az AVALON PLUS egy vízben oldódó film, hasonló szerkezetű, mint a vetex. AVALON PLUS-t az anyag alá kell tenni, mint a vetexet. Rögzíti a hímzést a munkafolyamat során és teljes mértékben eltávolítható az első mosás során. A hímzés hátoldalán nem hagy nyomot, és kényelmes viseletet biztosít.

 

AVALON Plus (300 mikron)

Tekercs 100 m x 20 cm, Art. No. 035PLUS2

Tekercs 100 m x 50 cm, Art. No. 035PLUS5

Tekercs 100 m x 100 cm, Art. No. 035PLUS1

 

Tárolás:

Az optimális feltételek kialakítása érdekében, tároljuk vízhatlan csomagolásban, szélsőséges hőhatástól, páraingadozástól és napfénytől távol tartva. A megkezdett tekercseket megóvjuk a kiszáradástól, ha műanyag csomagolásban lezárva tároljuk.

 

AVALON Ultra

Az AVALON ULTRA szintén vízben oldódó anyag, mely ideális csipke hímzésekhez, kiváltképp ha maga a digitális program is csipkehímzéshez készült. Az AVALON ULTRA az első mosás után teljesen eltűnik, nem hagy mást maga után, csupán a hímzés átlátszó öltéseit.

 

 

AVALON Ultra (90 mikron)

Tekercs 50 m x 50 cm, Art. No. 035AVU55

Tekercs 50 m x 100 cm, Art. No. 035AVU15

 

Tárolás:

Az optimális feltételek kialakítása érdekében, tároljuk vízhatlan csomagolásban, szélsőséges hőhatástól, páraingadozástól és napfénytől távol tartva. A megkezdett tekercseket megóvjuk a kiszáradástól, ha műanyag csomagolásban lezárva tároljuk.

 

 

Hőre oldódó film

 

MADEIRAS®

A MadeirAS film egy hőre oldódó, 100% poliolefin alapanyagú fólia, amely 100 mikronos vagy 30 mikronos erősségben elérhető. 100%-osan környezetbarát és formaldehid mentes.

Rendkívüli előnyei vannak a MadeirAS filmnek.

Hő által teljes mértékben feloldható. Összetételének köszönhetően a MadeirAS film hasznos és sokoldalú segédanyag egészen a finom vagy rugalmas anyagoktól a hagyományos pamutokig. A MadeirAS filmmel még a problémás anyagok is gyűrődések nélkül hímezhetőek, kiküszöbölhető a ragasztó spray használata is.

 

Használati útmutató:

A MadeirAS film használata egyszerű. Használható a MadeirAS-technikához normál alapozásként vagy rátétként.

A MadeirAS filmet könnyedén el lehet távolítani hőprés, transzfer prés vagy kézi vasaló magas hőmérséklete által 120°C – 140°C-on, csupán pár másodperc alatt. Maradéktalanul oldódik.

 

Kiszerelés 100 Mikron:

Tekercs 100 m x 50 cm Art. No. 035AS51B

Tekercs 100 m x 100 cm Art. No. 035AS11B

Kiszerelés 30 Mikron:

Tekercs 100 m x 50 cm Art. No. 035AS513

Tekercs 200 m x 100 cm Art. No. 035AS123

 

Hogyan rögzítsük

Egyszerű mód jelvények hímzésére

Elkerülhető a kész jelvények kivágása

MADEIRAS®

 1. Rögzítse a MadeirAS filmet rámában a hímzőgépbe. A hímzőprogram szerkezetétől függően szükség lehet több réteg MadeirAS film használatára.

MadeirAS film rögzítése:

Ha egy réteget használ, a sima felület kerüljön felülre.

Ha két réteget használ, az érdes felületükkel kerüljenek egymásra a rétegek.

Ha három réteget használ, az érdes felület kerüljön a második réteg sima felére.

 1. Miután rögzítette a film rétegeket, hímezze meg a jelvény külső kontúrját rögzítő öltésekkel. (1. kép)
 2. A kontúrokon belül hímezzen meg egy segédhálót futóöltésekkel, hogy rögzítse a területet a kitöltő öltésekhez. (2. kép)
 3. Hímezze meg a kitöltést. (3. kép)
 4. Hímezze meg a karaktereket vagy motívumokat. (4. kép)
 5. Hímezzen egy 2,5-3 mm szélt a 2. pontban leírt keret köré szatén öltésekkel. Az öltések kerüljenek egymáshoz amilyen közel csak lehet. Ez perforálja a filmet és a jelvényt könnyedén ki lehet venni. (5. kép)
 6. Ha az öltések nem kerülnek elég közel egymáshoz, a jelvényt nem lehet kitépni a filmből. A filmnek bármely maradványát vasalással vagy hőprés segítségével el lehet távolítani.

 

 

Hogyan távolítsuk el

A MADEIRAS® film eltávolítása

 

Általános kézi vasalással:

 1. Először nagyon óvatosan tépjük le a nem szükséges film részeket a hímzés körül (csak amennyire lehetséges), erőltetés vagy nyomás nélkül. Ezek után egyszerűbb elvasalni a MadeirAS film maradványait, mintha magát az egész filmet akarnánk elvasalni.
 2. Ideális hőmérséklet: 140°C (második fokozat, vagy 2 pont).
 3. Vasalja a hímzést 5-10 másodpercig körkörös mozdulatokkal. Így a hőtől elolvad, a körkörös mozdulatoktól ledörzsölődik a film.
 4. Ha maradna még film maradvány, a hőt enyhén növelve kezeljük a következő darabokat. Jobb eredményt lehet elérni 200°C-on (hármas fokozat, vagy 3 pont). Ebben az esetben a 200°C-on, 3-5 másodperc elég kell legyen a MadeirAS film teljes eltávolításához.
 5. A MADEIRA hímzőszálakon végzett hőpróbák alkalmával, beleértve a poliészter fonalakat is, nem jelentkeztek problémák 10-30 másodperces, 140°C-os vasalás esetén, sem pedig a 200°C-os, 10 másodperces vasalások esetén. Ennek ellenére javasoljuk az alapanyagok hőbírását minden esetben külön tesztelni.

 

Hőpréssel:

 1. Először nagyon óvatosan tépjük le a nem szükséges film részeket a hímzés körül (csak amennyire lehetséges).
 2. Ezután tegyük a hőprésbe 10-20 másodpercig. A MADEIRA sikeresen működik együtt az INSTA által gyártott hőpréssel. Ennek a típusnak csupán a fölső lapja fűtőlap (a piacon találkozhat olyan hőprésekkel, amelyeknek az alsó lapja is lehet fűtőlap). A MADEIRA a következő beállításokkal használja hőprést:

Hőmérséklet: kb 120°C  

Nyomás: 0, azaz nincs nyomás

 1. A MaderAS film a hőtől elolvad és a maradványai feltapadhatnak a hőprés hőlapjára. A hímzésen nem marad film maradvány. Ha mégis látható a hímzésen maradvány, annak az alacsony hőmérséklet lehet az oka, vagy az, hogy kevés ideig volt a hőprésben.
 2. Végül (nem minden esetben szükséges) a film a hőprés hőlapjáról egy erőteljes rántással vagy egy spatulával leválasztható még meleg állapotában.
 3. A MADEIRA hímzőszálakon végzett hőpróbák alkalmával, beleértve a poliészter fonalakat is, nem jelentkeztek problémák 120°C-on 1, 2, 3, 5 de még 10 másodperces kezelés után sem. Ennek ellenére javasoljuk az alapanyagok hőbírását minden esetben külön tesztelni.

 

 


Copyright © 2019: Brother Miklós Kft
Készítő: grafibit kft