Tekintse meg termékeinket
Partnereink
Címkék

Z-8550A

Z-8550A Elektronikus, direkt meghajtású, cikk-cakk huroköltéses gyorsvarrógép Z-8560A Elektronikus, direkt meghajtású, cikk-cakk huroköltéses gyorsvarrógép szálvágóval. Ipari varrógép, gyorsvarrógép.

Letölthető termékkatalógus

  • Tiszta varrás
  • Energiatakarékos  alacsony fogyasztású modellek
  • Jó válaszkészség, kényelmes varrás
  • Könnyen kezelhető, multifunkciós panel
  • Varrásminták széles választéka egyetlen gép által

 

Az energiatakarékos direkt meghajtás és a szárazfej technológia került ezeknél a gépeknél bevezetésre. Óriási teljesítmény különböző minta varráshoz, bővülő lehetőségek a varrásban. Ipari varrógép, gyorsvarrógép.

 

Tiszta varrás

A Z-8550A és Z-8560A típus egy lezárt olajtartállyal van felszerelve, amely kizárólag a forgó hurokfogót látja el folyamatosan tiszta olajjal. A tűrúd és a szálemelő sem kap olajat, gyakorlatilag kizárható a foltozódás lehetősége. A direkt meghajtású rendszernek köszönhetően nincsen ékszíjról származó forgács, így az értékes termékek tisztán tarthatóak.

 

Az iparág leghatékonyabb energia megtakarításai

 A beépített vadonatúj, direkt meghajtású motor, amelyet a mágneses tér analízis nyomán fejlesztettek ki, a legkompaktabb az iparban. Mivel a motor meghajtó ereje közvetlenül a mechanizmushoz van továbbítva, az energia veszteség minimálisra csökkenthető. Az elektromos energia felhasználás a vállalat hagyományos, ékszíjjal meghajtott rendszereihez (AC szervo motor) képest a felére csökkent. A Z-8550A és Z-8560A modellek a legenergiatakarékosabbak az iparágon belül.

 

Jó válaszkészség, kényelmes varrás

A gépkezelő felügyelete elengedhetetlen a huroköltéses eljáráshoz. A direkt meghajtású rendszer nagyon jól reagál a kezelő utasításaira és a céloknak megfelelően teljesít.

 

 

Nincs tűelhajlás, anyag elcsúszás, még magas varrási sebességnél sem

Az elektromos cikkcakk varrógépeknél a tű az anyaghoz képest merőlegesen mozog, emiatt nem hajlik el. Továbbá az impulzusszélességgel vezérelt szervo motor a cikkcakk mechanizmusba ültetve megakadályozza a pozicionálás elcsúszását.

 

 

Alacsony zaj és rezgésszint megengedi a stresszmentes használatot

A váz nagy mértékű merevsége és az apró alkatrészek alapos egyensúlya, ami számítógépes analízis során valósult meg, a zajt és a rezgést minimálisra redukálta. Ezáltal felszabadul a kezelő a fáradtság és stresszhatás alól.

 

 

Felhasználóbarát vezérlő panel

 

Bármely kívánt funkció gyorsan elérhető

A funkcióbillentyűk szimmetrikus elrendezése a felhasználói felületen könnyen megjegyezhetővé teszi helyüket. Csoportosítva vannak és színkóddal lettek ellátva, hogy a működtetést ezzel is megkönnyítse a kezelő számára.

 

Két színű kijelzés és könnyen érthető piktogramok

A két színű kijelzős LCD panel került használatba. Megkülönbözteti a kijelzett elemek tartalmát szín szerint. A piktogramok könnyen értelmezhetőek.

 

Maximum varrási sebesség digitális beálltása

A maximális varrási sebesség digitálisan beállítható a kezelői felületen. A varrási sebességet a sebeget mutató kijelzőn lehet szemmel kísérni és tetszőlegesen változtatni.

 

Számolja az öltéseket

A már megtett öltéseket számon tartja a gép. Amennyiben ez a szám eléri a kezelő által megadott számot, a gép hanggal és piktogrammal jelzi ezt. Későbbiekben ez alapján számlálható az alsó szál felhasználás vagy a megvarrt hossz, de akár az össztermelés is.

 

Könnyedén figyelemmel kísérhető szemfáradtság nélkül

A hátulról megvilágított LCD kijelző megkönnyíti a használó számára a kijelző figyelését. A kijelző felület matt színezete révén nincs fényvisszaverődés, ami a kezelő szemeit fárasztaná.

 

A cikkcakk alapvonal helyzete kívánság szerint beállítható

A cikkcakk alapvonal, ami a varratminta közepét képezi, beállítható a kezelő panelen. Ezzel a beállítással a varratminta jobbra vagy balra eltolható.

 

A varrat adatai tárolhatók a felhasználói programokban

Varratminta és cikk-cakk szélesség összeállításból három készletet lehet nyilvántartani. Sűrűn használt varrási adatok könnyen előhozhatóak csupán a gombok megnyomásával.

 

 

A könnyű kezelés megnöveli a termelékenységet

 

Könnyen kezelhető orsó

Az orsó meghajtója a gépkar tetején helyezkedik el. Könnyedén be lehet igazítani az orsón lévő szálmennyiséget illetve könnyű magát az orsót is beilleszteni és kivenni.

 

Megállítás a tű leeresztésével és felemelésével

A tűpozíció funkció nagymértékben megkönnyíti az anyagkezelést. Lehetővé teszi a tű leeresztésével az anyag vezetési irányának megváltoztatását, a tű felemelésével pedig az anyag beállítását illetve eltávolítását.

 

 

Pedál használat könnyű érintéssel

A Z-8550A és Z-8560A modelleknél a pedál érintés jóval finomabb, kényelmesebb mint a kuplungos rendszernél, ezáltal megkönnyíti a kezelést. Ha csak pár öltést szeretnénk hozzátenni a már meglévő varrathoz, szintén megoldható ilyen finom érintéssel.

 

 

Egyszerű beállítással széleskörű alkalmazás érhető el

Az anyagtovábbítás mértéke egészen 5mm-ig állítható az öltéshossz beállító tekerccsel. Egyetlen gép megoldja az alakformáló fehérneműtől az általános anyagokig a varrást nagy távú anyagtovábbítással, valamint egyszerű beállítással a továbbító fog és a tűlemez átcserélése után.

 

Sima cikk-cakk, 3 lépéses cikk-cakk, kagylóöltéses minták és T-öltések* elérhetőek

Az alap 8 típus, 14 varratminta van beépítve. A felhasználónak nem kell minden varrat mintához külön vezérlőtárcsát használnia, ami kiváló költség teljesítményt nyújt.

*T-öltések nem varrhatóak -031 spec.-cel.

 

Tetszőlegesen beállított minták plusz értéket adnak a terméknek

A felhasználók a saját minta terveiket szintén tárolhatják a gépen. Felhasználói minták nagy választékban felhasználhatók az applikációkban, mint például a dekoratív öltések női ruhákra, kötött árura, sálakra, textil zsebkendőkre, alakformáló fehérneműre és fürdőruhára. CF kártyák adattárolóként igen könnyű adatfeldolgozást tesznek lehetővé.( Egészen 99 mintáig, amely 49 500 öltést jelent, mintánként 500 vagy kevesebb öltés. Varratminták elkészíthetőek a vezérlőpanelen vagy a PS-300B (Választható) varrat program készítő szoftverrel).

 

Varrás minőség növelése

 

Sűrített öltésekhez könnyű beállítás

Az öltés sűrítéshez, vagy a visszafelé tűzésnél finomabb öltésekhez (továbbítási sebesség váltással) könnyen állíthatjuk az öltéssűrítő tekerő gombbal.

 

Percalapú nyomás állítás

A nyomótalp nyomás mértéke anyagtól függően percre pontosan felemelhető. Alkalmas rugalmas anyagok és vastagabb, bolyhos anyagok varrására is, anélkül, hogy a varrat elszakadna vagy az anyagban kár esne.

 

Problémamentes horog-tengely eltolásos rendszer

Ez a rendszer megakadályozza a szálkihagyást és a szálszakadást, ami cikkcakk öltésnél a tű jobboldali állásánál gyakran előfordul. A tű és a forgó hurokfogó időzítését is egyszerűbbé teszi és a karbantartási műveleteket is javítja. A tűvédő szintén segít megőrizni a hurokfogó hegyének épségét.

 

Finom, minőségi varrat végek

További fejlesztések lehetővé teszik a varratok finom, lágy befejezését alacsony szálfeszességgel, ilyenek például tű és hurokfogó időzítés, hurokfogó és szálvezetés formája, és a szál megtett útja.

Szálvágási hibák elkerülhetőek (Z8560A)

A hornyos vezérlőtárcsának köszönhetően kiküszöbölhetőek a vágási hibák. Továbbá a kés rendszer egyetlen egységből áll, ami leegyszerűsíti a karbantartást.

 

Szál kihúzódás megelőzhető a varrat kezdéseknél (Z8560A)

A felsőszál továbbító csupán a szükséges hosszúságú felső szálat biztosítja a varrás megkezdésénél.

 

Könnyű karbantartás

 

Zsírzási idő automatikus kijelzése

A gép működési ideje eltárolt adat, így amennyiben zsírzásra van szükség, ami a szárazfejes varrógépeknél nélkülözhetetlen, automatikusan kijelzi ezt a panelen. (Kérjük, használja a Brother speciális zsírját a tartósság érdekében.)

 

CF (Compact Flash) kártya, mint  adathordozó

A gépek közötti adatátvitel igen könnyen elérhető. Pc-n elkészített varró programokat (PS-300B) egyszerűen hozzáadhatjuk a vezérlő panelen keresztül. A varrógép vezérlő szoftverének verzió frissítését is megoldhatjuk a CF-kártya segítségével.

 

Környezettudatosság

Energiamegtakarítási képesség: az előző modellekhez képest legalább 35%-kal alacsonyabb energia felhasználás”

 „Az olajozáshoz felhasznált olaj mennyisége legalább 30%-kal kevesebb”

„Ólommentes forrasztások az összes PC alaplapon”

 

A Brother megalkotta a saját eredeti „Brother Green Label” zöld címkéjét azon termékei számára, melyek megfelelnek az ISO 14021 és JIS Q14021 szabványoknak. A Z-8550A és Z-8560A környezettudatos varrógépek, melyek a „Brother Green Label” előírásai szerint kapták energiatakarékossági bizonyítványukat, mint „Energiamegtakarítási képesség: az előző modellekhez képest legalább 35%-kal alacsonyabb energia felhasználás”, „Az

olajozáshoz felhasznált olaj mennyisége legalább 30%-kal kevesebb” és „Ólommentes forrasztások az összes PC alaplapon”

 

RoHS Megfelelőség

A Brother minden termékét az RoHS Dierktívához igazodva bizosította az összes piac számára (a szerszámgépek kivételével). RoHS direktívának megfelelően (EU-ban 2006 júliusában lépett hatályba) a korlátozott vegyi anyagok használata, mint amilyen az ólom, kadmium, a hat vegyérétékű króm, teljes mértékben a szabályozás értékein belül van.

 

Varrat példák

 

Cikk-cakk szélesség és továbbítás megváltoztatható visszafelé tűzés elején és végén.

Tűmegállás pozíció beállítható jobb illetve bal oldalra.

Vaköltésnél az egyenes vonalban történő öltések száma tetszés szerint állítható.

T-öltéseknél az egyenes vonalban történő öltések szélessége és száma tetszés szerint beállítható. (A T-varráshoz használt varrási sebesség legfeljebb 1000 öltés/perc legyen)

A mintatükrözés funkcióval szép, pontos kagyló öltéseket érhetünk el például a sarkokban.

Két cikk-cakk öltésnél az öltések számát a névcímke gombbal lehet pontosítani.

Kagyló öltéseket a kagyló tetejénél lehet elkezdeni.

 

 

Opcionális eszközök

Szálfeszesség eszköz/ feszesség kioldó pecek

Ez az eszköz a varrási sebesség változása mellett az állandó szálfeszességet segít megtartani. Hatékony női ruhák illetve kötött áru varrásánál.

Talpbefogó (Presser bar)

Különböző talpakhoz szükséges különböző típusú talpbefogók kiválthatóak egy egyenes huroköltéshez való kiegészítővel.

PS-300B varrási adatokkal programozó szoftver

Varrat minták készítésére alkalmas PC szoftver. A beépítetteken kívül más eredeti minta is készíthető evvel.

Hurokfogó karbiddal megerősített heggyel

A hurokhegy kopásálló ezzel megnöveli a hurokfogó élettartamát.

Szolenoid típusú talpemelő

 

 

Specifikációk

 

 

 

Szálvágó

Felsőszál továbbító

Visszatűzés/ öltésürítő *1

Szálterelő

Z-8550A

-031

-

-

-

-

-A31

-

-

Van

-

Z-8560A

-431

Van

Van

Van

van

 

 

 

Direkt meghajtás

Cikk-cakk oltés

Könnyű anyagok

Közepes anyagok

Talp-magasság

Tűrúd kilengési útja

Szál-vágó

Varrási sebesség

Z-8550A

 

Van

Max. cikk-cakk szélesség

*2

Van

 

Van

 

Manuálisan 6mm Térddel 10mm

 

33,3mm

 

-

5000 öltés/perc

*3

Z-8560A

Van

 

*1 Sűrített öltésekhez és visszafelé öltéshez.

*2 Gyári beállítás 8 mm. A 10 mm-es beállításhoz nyomtáv mérő és fékező szükséges (Választható).

*3 Gyári beállítás 4000 öltés/perc. A sebesség néhány mintánál illetve cikk-cakk szélességnél limitálva van.

*4 Gyári beállítás 2 mm. Az 5 mm-es beállításhoz nyomtáv mérő szükséges (Választható).

 

 

 

 

Továbbítás mértéke

Max. 5,0mm *4

 Varrat minta

8 típus, 14 beépített (max. 99 felhasználói minta, 49500 öltésig, max. 500 öltés/minta

Szálemelés

Forgó hurokfogó

Anyagtovábbító fog magassága

 

1mm

Talp nyomása

10-60 N

Schmetz 134SUK Nm70/10

Súly

Gépfej 44,4kg (Z-8550A), 49kg (Z-8560A) Vezérlő egység 14-15kg(100V-230V pec.), 17-18kg(380V spec.)

Karnyitás

Szélesség 300 mm, magasság 121,5 mm

Síkágy méretei

517,5x178mm

Motor

Ac szervo motor (4 pólusú, 450W)

Feszültség

Egyfázisú:100V, 110V, 220V, 230V háromfázisú: 200V, 220V, 380V, 400V, 415V, Max. villamos energia fogsztás: 400VA

Vezérlő áramkör

Mikroprocesszor

   


Copyright © 2019: Brother Miklós Kft
Készítő: grafibit kft