phone home menu search camera trash close menu1 menu1 menu1

MADEIRA FS METALLIC hímzőcérna

Letölthető termékkatalógusok1

Letölthető termékkatalógusok 2

Letölthető termékkatalógusok 3

Letölthető termékkatalógusok 4

Letölthető színkártya

A MADEIRA Metallic cérnái eleget tesznek a legmagasabb követelményeknek színválaszték, szálvastagság és természetesen minőség tekintetében.

FS

Metallic, fémes varrócérnák

embroidered metallic hearts

Fémes látvány, szenzációs metálos hatás – 4 fémes hatású szál, kifejezetten varrógépekhez és speciális gépi felhasználáshoz. Ezek a cérnák 3- és 5 szálasak, különlegesen nagy szakítószilárdságúak és egy teljesen új küllemet kölcsönöznek a varratnak. A divatos színválaszték a világító fehér gyémánttól a titokzatos grafitig terjed. (Tekintse meg az FS varrócérnák színkatalógust)

 

FS

FS

FS

FS

No. 15

dtex 660

den  590

No. 12

dtex 830

den  750

No. 10

dtex 1050

den 950

No. 8

dtex 1400

den  1250

Art.No. 989

5 x 20 g

Art.No. 999

10 x 1200 m

Art.No. 993

5 x 20 g

Art.No. 998

10 x 800 m

Art.No. 990

10 x 100 g

 

Art.No. 994

10 x 100 g

 

35% fémes poliészter

65% poliészter

50% fémes poliészter

50% poliészter

35% fémes poliészter

65% poliészter

50% fémes poliészter

50% poliészter

Ajánlott tű 100/#16

Ajánlott tű 100/#16, 110/#18

Ajánlott tű 110/#18, 130/#22

Ajánlott tű 120/#20, 130/#22

16 Szín

7 Szín

10 Szín

7 Szín

               

 

Hogyan használjuk

Felhasználási javaslatok a fémes hatású szálakhoz

 

Ne féljen a fémszálas és fémes hatású cérnák használatától, még ha igényesebbek is a hagyományos viszkóz és poliészter alapanyagú cérnáknál. Technikailag valamelyest bonyolultabb a felépítésük, de ennek ellenére problémamentes a felhasználhatóságuk, amennyiben figyelembe vesszük a következő javaslatokat:

  1. A fémes cérnák használatakor mindenképp figyelni kell arra, hogy a hímzés sűrűsége ne legyen túl nagy. A hímzőprogramban a megfelelő vastagságot kell pontosan beállítani, vagy a meglévőt átállítani.
  2. Csökkentse le a hímzés sebességét, hogy elkerülje a szálszakadást és egy egységes hímzésképet tudjon létrehozni.
  3. Csökkentse a szálfeszességet, mivel a fémes cérnáknál a túl magas szálfeszesség nem kívánatos problémákat eredményezhet. (Kivételt képez a SUPERTWIST No.12 – ehhez a cérnához kicsivel magasabb szálfeszesség ajánlható)
  4. Cserélje ki a hímzőtűt mielőtt elkezdené a munkát a fémes cérnával. Válassza ki a megfelelő nagy lyukú tűt, és ha kétségei támadnának, inkább egy mérettel nagyobb tűt használjon. A MADEIRA felajánl Önnek egy külön információs oldalt, amely bármikor letölthető.
  5. A fémes cérnák komplex felépítésük miatt nem tekerednek olyan puhán, finoman le a spulniról, mint a viszkóz vagy poliészter alapúak.  Erre is van a MADEIRÁ-nak megoldása, a spulni háló, amely nyugodtabb lecsévélésről gondoskodik és a spulni vége, szélessége nyomán nagyobb átmérőt biztosít a csévélésnél.
  6. A MADEIRA támogatja az Ön ötleteit és ingyenes színkatalógusokat, mintákat és tesztprogramokat biztosít Önnek a különböző szálvastagságokhoz illetve anyagösszetételekhez.

 

Hogyan használjuk

 

Ötletek az FS 45-tel való hímzéshez, hímzés programozáshoz

Néhány vevőt zavarba ejt a No.45-ös szálvastagsága, főképp ha össze szeretnék hasonlítani a den vagy dtex jellemzőit az FS 40-es, az FS 35-ös és az FS 45-ös fonalaknak. Az FS 45 súlya (ezt adja meg a dtex érték) ugyanannyi, mint a FS 40-esé, viszont a vastagsága az FS 35-ösének felel meg. Ez azt jelenti, hogy az FS 45-ös vastagságban nagyon hasonlít az FS 35-öshöz, de az FS 45-ös kevesebb fémet tartalmaz, mint az FS 40-es és FS 35-ös rokonai.

A következő kép bemutatja, hogyan nézne ki a szál hosszában félbevágva.

A fémborítás mikron vastagsága ugyanakkora az FS 35 és FS 45 esetében, de a fémborítás egységei közötti távolság az FS 45-nél nagyobbak. Az FS 45 magjából több látszik, minta többi MADEIRA FS fémszálak esetében.

 

Hogyan programozzunk az FS 45-höz

Használhatjuk az FS 40-nél alkalmazott öltéstávolságot, azaz 4 illetve 0,4, ha egy tized millimétert veszünk alapul. A problémák akkor kezdődnek, ha az öltéstávolság az aláöltéseknél túl nagy (ritka), vagy túl sok réteget használtunk. A rövid, 2 mm-nél kisebb öltések az FS 45-nél szintén problémásak, ez akkor jelentkezik, amikor egy több fejes, nagyobb gépen szeretnénk ezt megoldani. 3 mm-es öltéshossz az ideális az FS 45 esetében a kitöltő és futóöltések készítésénél. Amennyiben a probléma továbbra is fennállna, miután az öltéshosszt 3 mm-re állította, meg kell győződjön róla, hogy az aláöltés vagy a kitöltő öltések 1 mm vagy annál kisebbek maradtak. Ezt elérhetjük a legtöbb automatikus hímzőprogramnál. Ebben az esetben ezeket az öltéseket hozzá kell igazítani, azonban csak a mintának azon részein, ahol szálszakadás jelentkezik.

 

Kisméretű szövegekhez vagy olyan mintákhoz, amelyek nagyon finom (1 mm széles) részleteket tartalmaznak az FS 45 a szálerőssége miatt nem javasolt.

 

Hímzés az FS 45-tel

Az ajánlott tűvastagság 90-es, mert az FS 45 legalább olyan volumenű, mint az FS 35. A kisebb méretű tűk esetében a tű lyuka nem elegendően nagy ahhoz, hogy a különböző minőségű alapanyagokon keresztülvezesse és visszahúzza anélkül, hogy bárminemű kárt tenne benne. Alternatív megoldásként használható még a MADEIRA speciális 80-as tűje, amely 90-es lyukmérettel rendelkezik.

A szálfeszesség kisebb legyen, mint a standard szálaknál. A vastag, merev vetex használata szintén okozhat problémákat, mivel a fémfólia a vetex szálai közé akadhat, és így letépődhet a fólia a szál magjáról. Ezen kívül javasoljuk az öltési sebességet 700-850 öltés/perc-re lecsökkenteni.